Fredag den 18. august 2023 kl. 17:00 giver den svenske stjernesopran solokoncert i Vor Frue Kirke i Svendborg.

Arrangementet er GRATIS.

Det bedste jeg ved, er at deltage i koncerter. At få lov til at opleve den magiske ”tostemmighed”, ikke imellem mig og en anden sanger, men imellem publikum og mig.

Denne magi kan opstå i alle mulige sammenhænge. Den kan være til stede i et kirkerums fantastiske akustik i et ordløst samarbejde mellem orgel, guitar og sang.

Eller opstå, når jeg til et publikum i en stor koncertsal får lov til at synge Händels ”Messias” som sopransolist.

Eller i helt private selskabslokaler, når en særlig mærkedag fejres. Jeg vil kunne tilbyde lige præcis dén sang, som de ønsker sig til en 50-års fødselsdag eller et bryllup, eller kunne trøste gennem en udvalgt sang, når sorg eller savn melder sig.Det er vigtigt for mig at have mulighed for at møde mennesker i forskellige situationer i deres liv, og jeg deltager lige så gerne i store koncertprogrammer – enten alene eller sammen med andre sangere og musikere – som i mere private og intime sammenhænge.

I virkeligheden vil jeg bare gerne synge og derigennem være i kontakt med andre.

At jeg så i disse forskellige sammenhænge får mulighed for at synge alt fra den følelsesladede klassiske musik og opera over den lettere tilgængelige musicalstil til de mere folkelige viser og nyere sange er medvirkende til, at jeg altid er glad for og nyder mit arbejde.

Listen over dejlige, morsomme og magiske musikoplevelser er lang – til trods for min endnu forholdsvis unge alder!

Jeg har fået stipendier og udmærkelser, som jeg altid vil mindes med glæde.

Jeg har haft roller i både musicals, operetter og operaer, og kan nævne forestillinger som ”Can-Can”, ”Hello Dolly”, Jesus Christ Superstar”, ”My Fair Lady”, ”Chess”, ”Les Miserables”, ”Sound og Music”, ”Showboat”, ”Han Den Det”.

Jeg har sunget koncerter med både etablerede ”stjerner” og andre musikvenner, og vil herfra gerne nævne: Magnus Johansson, Raymond Björling, Tito Beltrán, Jesper Lundgaard, Ensemble Zimmermann sammen med Ulrich Stærk, Staffan Sundås, Elisabeth Zeuthen-Schneider, Povl Christian Balslev, Laurie Otto, Thore Nilsson, Joakim Olsson-Kruse og mange andre dejlige mennesker og musikere.

Og sidst, men absolut ikke mindst – min egen far, Hans Thulemark!